Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez




KGSRL

Op vrijdag 9 oktober start het Blitzcriterium. Ook nu wordt het toernooi op vrijdagavond gespeeld, over in principe 9 speelavonden. De eerstvolgende speeldata zijn vrijdagen 6 en 27 november. Zie kalender voor alle volgende data. In totaal worden 9 speelavonden voorzien. Voor het opmaken van het eindklassement wordt met de 5 beste resultaten rekening gehouden . Hoe vaker u deelneemt, hoe meer kans u hebt om voor één van de prijzen in aanmerking te komen!

De eindstand wordt in 2 reeksen volgens volgend systeem opgemaakt: van de Eloratings van alle deelnemers aan de 6 avonden wordt het gemiddelde berekend: spelers met gemiddelde Elo boven dit verkregen getal spelen in reeks 1, de anderen in reeks 2.
De winnaars zijn ook nu weer de spelers die over 4 ronden het laagste aantal punten achter hun naam hebben staan.

Na elke speelavond worden de punten als volgt berekend: bij 15 deelnemers krijgt de winnaar 1 punt, de 2de 2 punten, de 15de 15 punten (bij gelijkheid bv: 3 spelers gelijk op plaats 2 ontvangen die allemaal 2 punten, de 5de ontvangt dan 5 punten enz.).

Iedere speelavond worden de inschrijvingen stipt om 20.30 uur afgesloten. U dient zich persoonlijk bij de Tornooileider aan te melden of telefonisch op 09 225 42 57. Bij niet-aanwezigheid bij de start van de 1ste partij(en) verliest men die partij(en) met forfait.

Elke speelavond worden er (max.) 9 ronden Zwitsers gespeeld (paringen door PairTwo programma).

In elke reeks worden er geldprijzen voorzien. De prijsuitreiking vindt plaats op de clubdag in september 2016.

De geldprijzen kunnen enkel gewonnen worden door clubleden in orde met hun lidmaatschap. Indien van toepassing, wordt de prijs aan de volgende speler in de rangschikking toegekend.

Doe talrijk mee en speel zo vaak mogelijk mee om voor de eindprijzen in aanmerking te komen.


Eindstand na ronde 9