Op zondagmorgen 27 januari í19 organiseerde de Commissie SEC een bijzondere simultaansťance in ons clubhuis.

DaniŽl Dardha, jeugdlid van de schaakvereniging Hoboken, die zich momenteel ontpopt tot het grootste jeugdig schaaktalent in BelgiŽ, werd uitgenodigd om simultaan tegen een 20-tal jongeren van de SEC te spelen.

DaniŽl, die op 13-jarige leeftijd reeds de titel van FIDE Master heeft verworven en nu al een ELO-rating heeft van 2300, verscheen in ons clubhuis begeleid door zijn papa Ben. De simultaan startte stipt om 10:00 uur en duurde uiteindelijk 2 uur 35í. Met indrukwekkende snelheid fladderde DaniŽl langs de borden heen. Het eindbilan werd 18-2 in voordeel van DaniŽl. Enkel Kobe Vanhoucke slaagde er in te winnen. Julian Victor bleek ook op winst af te stevenen, maar een kleine onnauwkeurigheid in het eindspel deed de partij in remise stranden. Ook Merlijn Van Volsem legde DaniŽl het vuur aan de schenen, maar moest uiteindelijk ook tevreden zijn met remise. Heel wat van onze jongeren, in het bijzonder Talin Lootens, Seppe Pynket en Milan Van de Vyver hielden goed stand, maar gingen tenonder in het eindspel. Ook drie leerkrachten van de SEC waagden zich in de strijd maar verloren kansloos.
Rond 13:00 uur werd er met dank afscheid genomen van onze gasten Ben en DaniŽl Dardha. Aan deze laatste, die zichtbaar vermoeid maar gelukkig was na zij prestatie, werd een pakketje met 2 schaakboeken overhandigd ter herinnering aan dit schaakevenement. Hopelijk zullen de SEC-jongeren, dankzij deze simultaan, nog sterker aangemoedigd en gemotiveerd worden om zich te bekwamen in de schaakkunst.

Hieronder nog eens alle deelnemers aan de simultaan op een rijtje:

SEC-leerlingen stap 6+: Kobe Vanhoucke, Maxim Sleypen en Ellen Deleu;
SEC-leerlingen stap 6: Amir Zouaghi, Musabayeva Diana, Leen en Karen Deleu, Calin Oloeriu;
SEC-leerlingen stap 5: Julian Victor, Merlijn Van Volsem, Van Parijs Dago, Ciaran Desmet, Talin Lootens, Floris Pouleyn;
SEC-keerlingen stap 4: Seppe Pynket, Milan Van de Vyver en Maxim Musabayev;
SEC-leerkrachten: Gertjan Verhaeren, Jonas Rawoens en Frť Van Parijs.
Op de Fide ratinglijst van juli kreeg KGSRL-jeugdspeelster Daria de titel van WFM (Woman Fide Master)! Ze is de enige jeugdspeler in BelgiŽ met deze titel. Van harte Proficiat!
Simultaanséance met Daniël Dardha (27 januari 2019)
Verslag: Eric Speybroeck
Daria Vanduyfhuys behaalt de titel van WFM
(Woman Fide Master)