Ons bezoek aan Tilburg en massakamp tegen de Stukkenjagers ligt alweer achter ons. We reden met verschillende auto’s en vonden allemaal probleemloos het nieuwe schaaklokaal van de Stukkkenjagers.

Hun schaaklokaal is gevestigd in het kleine stijlvolle cinemacomplex/restaurant Cinecitta in het centrum van het mooie Tilburg. Bij ontvangst kregen we een pittig soepje met broodjes. Reeds om 13u30 vingen we de massakamp aan.

Heel snel moesten een aantal Gentenaars een nul slikken en werd duidelijk welke kant deze wedstrijd op zou gaan. Hier en daar een remise, maar dan plots meester Geert, ons eerste bord met een overtuigende overwinning. En dan Emiel, één van onze nestors wint en vervolgens ook Gerard. En tenslotte zouden het enkel deze drie zijn die wonnen. De auto met onze oudste leden bleek dan ook het meeste punten te behalen! Globaal resultaat: een ferme nederlaag, 17-7.

Volgend jaar komen de Stukkenjagers ons bezoeken en dan wil ik toch dat een aantal sterke KGSRL-spelers deelnemen zodat we geen derde nederlaag op rij moeten slikken!

Na de match kregen we nog een goed avondmaal aan democratische prijs aangeboden in restaurant Cinecitta. Een aantal van ons ging daarna nog op stap in Tilburg en vonden de gezellige terrasjes. De nederlaag buiten beschouwing was het toch een mooie dag.
Zaterdag 16 juni 2018
Schaakontmoeting Stukkenjagers - KGSRL
Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
KGSRL