44ste Open Internationaal Schaaktoernooi van Gent

Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

FAQ

Kan ik een ronde afwezig zijn?
Jawel, in de open toernooien krijgt u voor maximum 2 vooraf aangevraagde byes tot en met ronde 5 telkens een half punt. Een bye in het toernooi 55+ levert geen punten op.
 
Hoeveel bedraagt het prijzengeld indien er geen 250 betalende spelers deelnemen aan het open toernooi?
Het prijzengeld wordt procentsgewijs aangepast aan het aantal betalende deelnemers in het Fide-Rated en Non-Rated toernooi. Een voorbeeld: er nemen 240 betalende spelers deel aan de open toernooien, 2de prijs in de categorie "hoofdprijzen Fide-rated" zal bedragen: (1000 euro x 240)/250 of 960 euro.
 
Kan ik tegen een clubgenoot spelen?
De eerste drie ronden niet, op het einde van het toernooi wel.
 
Wanneer zijn de paringen voor de volgende dag bekend?
Elke avond worden de paringen opgehangen in de toernooizaal. Deze zijn tevens rond middernacht te consulteren op onze website.
 
Wat bij betwistingen?
Er wordt een spelerscommissie opgericht, bestaande uit drie willekeurig verkozen spelers. Deze commissie behandelt eventuele betwistingen in overleg met de hoofdtoernooileider.

Ik reserveerde een kamer in Don Bosco. Wat is de procedure?
Een kamerreservatie is pas definitief van zodra de betaling in ons bezit is. Betaling op het rekeningnummer van KGSRL: BIC KREDBEBB - IBAN BE48 7374 2629 4027. Gelieve de namen te vermelden van alle spelers voor wie u betaalt. Het logement zal per e-mail bevestigd worden na ontvangst van de betaling.

Elke speler die logement aanvraagt dient zich op de eerste dag van het toernooi zowel in de toernooizaal als in de studenhome van Don Bosco aan te melden. Dit is zeer belangrijk! Spelers die zich enkel in de studentenhome aanmelden zullen niet ingeschreven zijn voor het toernooi en dus niet ingedeeld worden voor de 1ste ronde. Spelers die zich enkel in de toernooizaal aanmelden kunnen hun gereserveerde kamer na 13.00 uur verliezen. Beide aanmeldingen dienen te geschieden vóór 13.00 uur.
 
Wat is in mijn verblijf inbegrepen?
Dagelijks is een ontbijtbuffet inbegrepen in de prijs (zondag-, maandag-, dinsdag-, woensdagochtend). Alle kamers zijn voorzien van bedden met matrasbeschermers, lakens, dekens en kussens. Er zijn voldoende individuele sanitaire voorzieningen op de gangen, in de kamers is een lavabo beschikbaar.

Waarom moet ik een waarborg betalen?
De waarborg is eveneens een bescherming tegen verlies van sleutels en wordt teruggestort na het toernooi als de kamer netjes is achtergelaten.
 
Kan ik mijn verblijf verlengen?
Ja, maar het is enkel mogelijk om één dag vroeger te komen (vrijdag 14 juli vanaf 18.00 uur) of één dag langer te blijven (donderdag 20 juli, kamer te verlaten op donderdag 20 juli om 11.00 uur). Deelnemers die langer in Gent wensen te blijven dienen op eigen initiatief logies te zoeken.

Wat indien ik om bepaalde redenen dien te annuleren en reeds een kamer boekte en betaalde?
Betaalde kamerreservaties die vóór 03 juli 2023 worden geannuleerd worden volledig terugbetaald, annulaties vóór 08 juli voor 75% en annulaties vóór 12 juli voor 50%.  Vanaf 12/07 worden geen annulaties meer terugbetaald. Alle gebeurlijke terugbetalingen zullen pas na het Open Toernooi worden gestort. De terugbetaling dient per e-mail aangevraagd te worden.

Wanneer dien ik mijn kamer te verlaten?
Elke speler dient zijn kamer ten laatste op 19 juli voor de prijsuitreiking te verlaten, tenzij de kamer gereserveerd is tot donderdagmorgen, dan moet de kamer verlaten worden op donderdag voor 11.00 uur.

Is er een parking voorzien in de buurt?
Don Bosco beschikt over voldoende parkeerplaatsen ter plaatse. Parking is gratis en dient niet gereserveerd te worden.

Ik heb de kamer betaald maar ik heb nog geen bevestiging per e-mail ontvangen?
Wij bevestigen de kamer zodra het geld in ons bezit is. Hou er echter rekening mede dat een internationale overschrijving een week in beslag kan nemen. Als u na meer dan 10 dagen na uw betaling nog geen bevestiging ontving gelieve dan contact op te nemen via e-mail.
 
Ik wens te logeren in Gent, maar niet in Don Bosco.
De organisatie biedt voor de periode van het Open van Gent enkel logement met ontbijt aan in de studentenhome van Don Bosco en dit aan een zeer democratische prijs. Op de website van de stad Gent zijn alle andere mogelijkheden voor logement beschikbaar. Dit dient u echter zelf te regelen.
Schaakhuis Caïssa - KGSRL
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer
0411.954.149 - RPR Gent
www.kgsrl.be
info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be