37ste Taminco Open Internationaal Schaaktoernooi  van Gent
19 t/m 23 juli 2014
Over Taminco
Taminco, The Amine Company, is ’s werelds grootste gespecialiseerde alkylamineproducent.

Alkylamines en hun derivaten zijn bouwstenen die gebruikt worden in een breed spectrum van chemische producten met uiteenlopende toepassingen. Op die manier draagt Taminco op een essentiële manier bij aan de markten van voeding, persoonlijke verzorgings-en huishoudproducten, energie en waterbehandeling. Met de focus op haar 3 kernwaarden
- “Passie, Zorg en Integriteit” - werkt Taminco aan een duurzame en innovatieve toekomst. Vanuit het hoofdkwartier in Gent stelt Taminco wereldwijd ongeveer 800 medewerkers tewerk in verschillende verkoopskantoren verspreid over 17 landen en in z’n zeven productievestigingen in België, Duitsland, de Verenigde Staten en China.







© 2014 kgsrl.be

Woensdag 23/07/2014
De 39-jarige Hongaarse IGM ATTILA CZEBE heeft met een score van 8/9 het 37ste Taminco Open van Gent gewonnen.  In de laatste, beslissende ronde werd al snel remise overeengekomen met IGM Sriram, die op een half puntje gedeeld tweede wordt met FM SADIKHOV U. en IGM VAN DEN DOEL E.

Het zit er weer eens op.  We mogen terugblikken, op een paar akkefietjes na, op een feilloos verlopen toernooi.  Ook het 55+ blijkt een schot in de roos.  Deze tweede editie van het seniorentoernooi is met 35 deelnemers (vorig jaar 16) op weg om een blijvertje te worden.  Rest ons alle medewerkers, sympathisanten en deelnemers van harte te bedanken en hopelijk tot editie 38, die zal plaatsvinden van 18 tot en met 22 juli 2015.

Dinsdag 22/07/2014:
IGM A. Czebe aan de leiding met 7,5/8 gevolgd door IGM J. Sriram met 7,0/8 en IGM E. Van Den Doel met 6,5/8.  Op het eerste bord morgen, de laatste ronde, beslissen de twee eerstgenoemden wie het 37ste Taminco Open van Gent wint.  Bij de senioren werd aan de eerste 3 borden de Elologica gerespecteerd.  Uit het trio L. van Hoecke, R. Van Haelst en S. Berry zal de winnaar komen.

Maandag 21/07/2014:

Na 5 ronden nog één leider met het maximum der punten: IGM T. Ernst.  Hij neemt het in de 6de ronde op tegen de Nederlandse IGM E. Van Den Doel.  Bij de senioren werd op het eerste bord de vredespijp gerookt waar, naar ik vernam, vooral zwart blij mee was.  In de avondronde liep de partij op het tweede bord in de kijker, Hovhannisyan tegen Van der Stricht zoals recentelijk in het Kampioenschap van België, partij die Geert de Belgische titel opleverde.  Ditmaal was de winst echter voor Hovhannisyan.  Iedereen is nu ook het maximum kwijt, vijf spelers hebben 5,5 punten op 6.  Het wordt nog spannend.

Zondag 20/07/2014: 
De warmte van de eerste dag is verdwenen, het is voor iedereen draaglijker.  Na 4 ronden nog 4 spelers met het maximum van de punten: HOVHANNISYAN M., MEIJERS V., CZEBE A. en ERNST T.  Bij de senioren, het 55+, wordt morgen een duel tussen twee thuisspelers betwist op het 1ste bord, Eric Speybroeck neemt het op tegen Luc Van Hoecke.

Zaterdag 19/07/2014:
Onder een stralende zon en zuiderse temperaturen ging het 37ste Taminco Open van Gent van start.  De voorinschrijvingen van dit toernooi waren hoopvol.  Op elke deadline konden we meer inschrijvingen noteren, zodat de hoop om opnieuw een sprong voorwaarts te maken gegrond was.  Dat bleek na het afsluiten van de inschrijvingen ook zo te zijn, we klokten af op 321 deelnemers.  Een deelnemersaantal waar we uiteraard bijzonder blij om zijn. Met de expertise en het enthousiasme van onze talrijke vrijwilligers en de weergoden die ons eveneens goed gezind zijn kan het niet anders dan dat dit toernooi een voltreffer wordt.