You can place your slogan here.
This would also be a great spot for a top product pitch.
18 t/m 22 juli 2015 in het Sint - Barbaracollege te Gent
38ste Eastman Open
Internationaal Schaaktoernooi
 
Ik reserveerde de kamer in de home. Wat is de procedure?
Elke speler die een kamer reserveerde en zich via deze website inschreef, wordt een paswoord meegedeeld.  Hiermee kan de speler inloggen op de toernooiwebsite en aldus het verloop van zijn reservering opvolgen.  De kamerreservatie is pas definitief van zodra de betaling in ons bezit is.  Dit wordt eveneens op zijn beveiligde pagina medegedeeld.  Elke speler die logement aanvraagt dient zich op de eerste dag van het toernooi zowel in de speelzaal als in de homes aan te melden.  Dit is zeer belangrijk!  Spelers die zich enkel in de home aanmelden zullen niet ingeschreven zijn voor het toernooi en dus niet ingedeeld worden voor de 1ste ronde.  Spelers die zich enkel in de toernooizaal aanmelden kunnen hun gereserveerde kamer na 13.00 uur verliezen.  Beide aanmeldingen dienen te geschieden vr 13.00 uur.
 
Wat is in mijn verblijf inbegrepen?
Dagelijks is een ontbijtbuffet inbegrepen in de prijs (zondag-, maandag-, dinsdag- en woensdagochtend).  De kamers zijn voorzien van bedden met matrasbeschermers en een persoonlijke badkamer.  Een laken, deken en kussen moeten door de speler zelf meegebracht worden.
 
Waarom moet ik een waarborg betalen?
Sommige kamers bevatten persoonlijke spullen van studenten die meerdere jaren in home Ter Linden verblijven.  De waarborg is eveneens een bescherming tegen verlies van sleutels.
 
Kan ik mijn verblijf in de home verlengen?
Ja, maar in tegenstelling tot vorige jaren is het enkel mogelijk om n dag vroeger te komen (vrijdag 17 juli vanaf 18.00 uur) of n dag langer te blijven (woensdag 22 juli, kamer te verlaten op donderdag 23 juli om 11.00 uur)  Deelnemers die langer in Gent wensen te blijven dienen op eigen initiatief logies te zoeken.

Wat indien ik om bepaalde redenen dien te annuleren en reeds een kamer boekte en betaalde?
Betaalde kamerreservaties die vr 15 juni 2015 worden geannuleerd worden volledig terugbetaald, annulaties vr 30 juni voor 75% en annulaties vr 10 juli voor 50%.  Na 10/07 worden geen annulaties meer terugbetaald.  Alle gebeurlijke terugbetalingen zullen pas na het Open Toernooi worden gestort.  De terugbetaling dient per e-mail aangevraagd te worden.

Wanneer dien ik mijn kamer te verlaten?
Elke speler dient zijn kamer ten laatste op 22 juli voor de prijsuitreiking, tenzij de kamer gereserveerd is tot donderdagmorgen, dan moet de kamer verlaten worden op donderdag voor 11.00 uur.

Is er een parking voorzien in de buurt van de home?
De home zelf beschikt over een parkeerplaats waar tien auto's kunnen staan.  Deze plaatsen worden verhuurd aan de eerste personen die daar ter plaatse om vragen.  Op 100 meter van de home is een grote ondergrondse parking aan het Sint-Pietersplein. Deze parking is goedkoop en is daarom ook het beste alternatief.

Ik heb de kamer betaald maar de bevestiging staat nog niet op mijn beveiligde pagina op de website?
Wij bevestigen de kamer zodra het geld in ons bezit is.  Hou er echter rekening mede dat een internationale overschrijving een week in beslag kan nemen.  Gelieve zo nu en dan met uw paswoord in te loggen om het verloop van uw reservering op te volgen.  Als na meer dan 10 dagen na uw betaling nog geen bevestiging op de website verschenen is gelieve dan contact op te nemen via e-mail.
 
Kan ik een ronde forfait geven?
Jawel, u krijgt voor deze ronde echter wel een nul.
 
Hoeveel bedraagt het prijzengeld indien er geen 300 betalende spelers deelnemen aan het toernooi?
Het prijzengeld wordt procentsgewijs aangepast aan het aantal betalende deelnemers.  Een voorbeeld:  Er nemen 280 betalende spelers deel aan het toernooi.  2de prijs in de catergorie "hoofdprijzen" zal bedragen: (1.000 euro x 280)/300 of 933 euro.
 
Kan ik tegen een clubgenoot spelen?
De eerste drie ronden niet, op het einde van het toernooi wel.
 
Wanneer zijn de paringen voor de volgende dag bekend?
Elke avond worden de paringen opgehangen in de toernooizaal.  Deze zijn tevens rond middernacht te consulteren op onze website.
 
Wat bij betwistingen?
Er wordt een spelerscommissie opgericht, bestaande uit drie willekeurig verkozen spelers.  Deze commissie behandelt eventuele betwistingen in overleg met de hoofdtoernooileider.

Ik wens te logeren in Gent, maar niet in home Ter Linden.
De organisatie biedt voor de periode van het Open Internationaal Schaaktoernooi van Gent enkel logement aan in home Ter Linden en dit aan een zeer democratische prijs. Op de website van de stad Gent zijn alle andere mogelijkheden voor logement in Gent beschikbaar. Die dient u echter zelf te regelen.

Telt het toernooi mee voor rating?
Neen, het toernooi wordt niet doorgegeven voor eloverwerking. Het aanvragen van een uitslagenfiche voor latere eloverwerking is niet meer mogelijk.