Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
vlnr: winnaar Bert Descamps, toernooileider Marc VanSon en
KGSRL-voorzitter Stefaan De Visser
Bert Descamps (Artevelde, 1788) wint het 20ste C&D-Toernooi 2022
Na een onderbreking van 2 jaar wegens de corona pandemie konden we de draad van het C&D-toernooi gelukkig opnieuw opnemen.

Met 77 deelnemers die zich vooraf online inschreven mochten we ons verheugen op een geslaagde heropstart. Op dag 1 daagden nog een aantal spelers op die zich niet vooraf ingeschreven hadden zodat het toernooi met 84 deelnemers van start kon gaan.

Elke ronde konden de eerste 8 borden van het toernooi live gevolgd worden via onze website. Dit is trouwens het geval voor elk toernooi dat plaatsvindt in Schaakhuis Ca´ssa.

Voor deze 20ste editie onderging het toernooi een kleine ingreep. Dit toernooi is steeds gereserveerd geweest voor spelers onder de 1600 en 1900 Elo. Mede door de grote instroom bij KGSRL van tientallen nieuwe leden sinds de start van dit schaakseizoen werd besloten een aparte reeks 'non-rated' toe te voegen aan het toernooi.

Een schot in de roos zo bleek, 20 niet geklasseerde spelers schreven zich in. En dat deze niet geklasseerde spelers ook wel kunnen schaken bewijst de eindrangschikking. Vier van deze spelers vinden we terug in de top 20, zelfs 2 in de top 10 en ze geven spelers met indrukwekkende ratings in het online schaken het nakijken.

De organisatie verliep; op een klein probleem met de paringen voor R6 en R7 na, die met enige vertragen startten; verder gesmeerd.

We bedanken de spelers, medewerkers en sympathisanten! Tot in  2023.

20ste C&D-Toernooi

Schaakhuis Ca´ssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be