Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez

Home
KGSRL
Ronde 7

Fransman Laurent-Paoli neemt koppositie over

De Fransman Laurent-Paoli won in de zevende ronde van het Chess Masters overtuigend de topper tegen de Duitse ex-leider Hausrath. Hij wordt daardoor alleen leider met 5 punten uit 7.  Liefst vier spelers delen nu de vierde plaats op een half punt van Laurent-Paoli: Fernandez en Gormally die alle twee hun partij wonnen, Pijpers die gelijkspeelde en Hausrath. De Belg Maerevoet valt na een nederlaag weg uit de kop. (dev)

Stand: 1. Laurent-Paoli 5 uit 7; 2. Hausrath, Pijpers, Fernandez en Gormally 4,5; 6. Maerevoet 4.
Ronde 5

Duitser Hausrath pakt alleen de leiding

Door een overwinning op Dgebuadze gaat de Duitser Hausrath alleen op kop in het Chess Masters toernooi, met 4 punten uit 5 partijen. Het topduel Pijpers-Maerevoet eindigde in een zwaarbevochten remise. Pijpers en Maerevoet delen nu de tweede plaats met 3,5 punten. De Britse ex-leider Daniel Fernandez leed zijn tweede nederlaag op rij en zakt af naar de middenmoot. (Gert)

Stand: 1. Hausrath 4; 2. Maerevoet en Pijpers 3,5.
Ronde 9

Laurent-Paoli wint Chess Masters

De Fransman Laurent-Paoli heeft de eerste editie van het Gent Chess Masters gewonnen. Laurent-Paoli won ook zijn partij in de laatste ronde, zodat hij niet meer kon worden bedreigd. De Fransman mag zich binnenkort officieel grootmeester noemen. Na hem volgen in de eindstand vier spelers, die ook allemaal hun partij wonnen. (gert)

Eindtstand: 1. Laurent-Paoli 7 uit 9; 2. Hausrath, Fernandez, Gormally en Dgebuadze 6.
Spelers en scheidrechters klaar voor ronde 2

IM Pierre Laurent-Paoli (FRA - 2531) wint het eerste Chess Masters toernooi
Ronde 3

Engelsman Fernandez blijft alleen leider

De Engelsman Daniel Fernandez blijft ook na de derde ronde alleen leiden in het Chess Masters schaaktoernooi in Gent. Het topduel tussen de Nederlander Pijpers en Fernandez eindigde in remise. De Hongaar Czonka won van de jonge Belg Ruzhansky, zodat er nu een vijftal spelers op een half punt van Fernandez staat. De Belg Van der Stricht was de enige die ook zijn partij won, tegen de Nederlander Grooten. (Gert)

Stand: 1. Fernandez 2,5; 2. De Waele, Maerevoet, Hausrath, Pijpers, Czonka 2.       
Ronde 1

Warre De Waele wint als enige Belg

De eerste ronde van het eerste Chess Masters Gent bracht meteen het nodige vuurwerk.  De Engelsen Fernandez en Gormally en de Duitser Hausrath wonnen hun eerste partij.  Ook de jonge Belgische twintiger Warre De Waele  kwam tot winst. Geert Van der Stricht speelde gelijk tegen de Nederlander Pijpers. Ook De jonge Sim Maerevoet speelde gelijk tegen de Fransman Laurent-Paoli. (Gert)
Ronde 8

Laurent-Paoli neemt optie op eindzege

De Fransman Laurent-Paoli won in de achtste ronde van de Chess Masters de topper tegen de Nederlander Pijpers en bouwt daardoor de voorsprong op de eerste achtervolgers uit tot een vol punt. Laurent-Paoli maakt een fameuze eindsprint, hij wint nu al vier partijen op rij. Niet minder dan vijf spelers delen nu de tweede plaats. (Gert)

Stand: 1. Laurent-Paoli 6 uit 8; 2.  Hausrath, Fernandez, Maerevoet, Gormally, Dgebuadze 5.
Ronde 6

Hausrath blijft solo leider

In de zesde ronde van het Gentse Chess Masters eindigden de twee topwedstrijden in remise. Hausrath en Pijpers deelden de punten, en ook Maerevoet en Gormally speelden gelijk. Daardoor blijft Hausrath alleen op kop, en volgt een drietal op een half punt van de Duitser. Laurent-Paoli nestelde zich op de gedeelde tweede plaats door met zwart Van der Stricht te verslaan. (Gert)

Stand: 1. Hausrath 4,5; 2. Maerevoet, Laurent-Paoli en Pijpers 4.
Ronde 4

Maerevoet, Pijpers en Hausrath samen op kop

De vierde ronde van het Chess Masters leidde tot flinke verschuivingen aan de top. De leider na 3 ronden, de Brit Fernandez, ging de boot in tegen de Duitser Hausrath. Ook de Nederlander Pijpers en de Belg Maerevoet wonnen hun partij. Samen met Hausrath voeren zij nu de rangschikking aan. (Gert)

Stand: 1. Maerevoet, Pijpers en Hausrath 3; 4. Fernandez en Dgebuadze 2,5.
Ronde 2

Engelsman Fernandez gaat alleen aan kop


Na twee ronden in het Chess Masters in Gent is er nog maar één man met het maximum der punten: de Engelsman Fernandez. Fernandez won overtuigend van zijn landgenoot Gormally.  De jonge Belg Warre De Waele had lange tijd uitzicht op winst, maar liet zijn stelling tegen de Duitser Hausrath verzanden in remise. Beiden volgen nu op een half punt van leider Fernandez.  Sim Maerevoet won de Belgische derby van Geert Van der Stricht, en Arthur Pijpers de Nederlandse derby van Herman Grooten. Ook zij volgen op een half punt van Fernandez. (Gert)

Stand: 1. Fernandez 2; 2. De Waele, Maerevoet, Hausrath en Pijpers 1,5.

CHESS MASTERS GHENT 2023

Schaakhuis Caïssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent

www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be