Verslag Jeugdtoernooi van Chesspirant
Julian Victor en Amir Zouaghi in een glansrol!

Verslag: Eric Speybroeck
 


Op zondag 25 november organiseerde LSV-Chesspirant haar jaarlijks criteriumtoernooi in het Don Bosco College Zwijnaarde.
Een 250-tal jongeren vonden de weg naar deze schoolinfrastructuur die prima geŽigend is om dit massa-schaaktoernooi in optimale omstandigheden te laten verlopen, zowel voor de spelers als de begeleiders.
Ook de jeugd van KGSRL/SEC was present met niet minder dan 25 enthousiaste schakertjes. Zie hierna de resultaten van onze jongeren.

Reeks U20 (waar ook volwassenen aan deelnemen)
Daria Vanduyfhuys (4/7) en Hannes De Frť (3/7) kregen hier de gelegenheid om zich te meten met sterke volwassen spelers met ELO>2000 en deden dat ook voortreffelijk! Els Baekelandt deed het ook behoorlijk in dit sterke gezelschap.

Reeks U16 (met slechts 17 deelnemers de kleinste groep)
Daan Phlips en Thibault Wilmsen eindigden beiden met 3,5/7 in het middenveld en kunnen terugblikken op een goede schaaktraining. Voor Thibault, die de laatste tijd nauwelijks nog aan schaken toekomt, is dit misschien een aanzet om zich terug actief aan het schaken te wijden.

Reeks U14
Elias De Reese (5/7), gerechtigd om in de reeks U12 aan te treden, verkoos toch in een hogere leeftijdsreeks te spelen. Hij leek, na een perfect parcours, af te stevenen op een topplaats, maar verloor in de laatste ronde van de uiteindelijke winnaar Beukema Constantijn (Brasschaat) in deze reeks. Niettemin een knappe prestatie van Elias! Proficiat!
Ellen Deleu beet bijwijlen flink van zich af en behaalde met 3,5/7 een behoorlijk resultaat. Voor Hannes Van Daele bleek het speeltempo van 25í te snel en presteerde met 2,5/7 onder zijn mogelijkheden.

Reeks U12 (met 73 deelnemers veruit de grootste groep)
Niet alleen kwantitatief, maar ook kwalitatief, bleek dit een reeks op zeer hoog niveau! Julian Victor en Amir Zouaghi speelden in de laatste ronde voor de 1ste plaats; de partij eindigde op remise en dank zij een betere Sonneborn-Berger score  werd Julian 1ste en Amir 2de, beiden met 6/7 en zonder ťťn verliespartij! Van harte proficiat!
Ook Calin Oloeriu (5/7), Karen (4,5/7) en Leen Deleu (4/7) speelden voortreffelijk. DaniŽl Xing (4/7) en zeker Dago van Parijs (3/7) kunnen beter mits efficiŽnter gebruik van hun tijd en vooral sterkere concentratie op het spel. Voor Fatima Sharagatova (stap 3) was het haar eerste toernooi en met 3/7 was ze het gelukkigste meisje op aarde.

Reeks U10
Met 9 deelnemers was KGSRL ook hier sterk vertegenwoordigd. Victor Vandermeersch rangschikte zich op puike wijze met 5,5/9 als 1ste KGSRL-jongere. De andere schakertjes van KGSRL eindigden in het middenveld:
- Bogdan Tanase, Guust Van Moortel en Thomas Ihm met 4/9;
- Klaas Van Daele en Edward Rosseel met 3,5/9;
- Xander Plessers en Lucas Vandermeersch met 3/9.

Reeks U8
Onze enige vertegenwoordiger Cezar Oloeriu (stap 2) speelde met 5/9 entoesiast en onvervaard een knap toernooi.
KGSRL
KONINKLIJKE GENTSE SCHAAKKRING RUY LOPEZ
Home