Jeugdlessen SEC

In de schaakacademie Edgard Colle, opgericht in 1993, volgen jaarlijks zo'n 50 leerlingen schaaklessen.  Op de 20 lesdagen verdiepen de kinderen zich niet alleen in het schaakspel en al zijn intriges, maar leren ze ook elkaar kennen.  Het schaken draagt zo op verschillende vlakken bij tot de ontwikkeling van het kind.

Er wordt les gegeven volgens de stappenmethode van Rob Brunia en Cor van Wijgerden. Het is een verantwoorde leermethode - bestaande uit 6 stappen - die specfiek gericht is op kinderen en heeft al bewezen zeer doeltreffend te zijn. Waarin verschilt de Stappenmethode van andere methodes? De moeilijkheidsgraad loopt veel langzamer op dan bij andere methodes. De methode is meer dan alleen instructie en oefenen; partijen spelen en bespreken van partijen spelen een even grote rol. De leerboeken, met veel oefeningen en tips, zijn samen met de begeleiding van ervaren lesgevers inbegrepen in de prijs.


Cursus beginners (volwassenen)

Deze cursus is gericht op volwassenen die willen leren schaken, en bouwt op vanaf het absolute begin.  Ook ouders die de regels wel al kennen maar graag de partijen van hun kinderen beter willen begrijpen, komen in deze cursus aan hun trekken.


Lessen voor spelers Elo 1500 - 2000

Lesgever Johan Goormachtigh is een degelijke schaker die al jaren meedraait in eerste klasse.  Hij gebruikt zijn expertise en vakkennis om de "mindere goden" onder de schakers een aantal essentiële vaardigheden bij te leren. Zowel de inhoud van de lessen als de begrijpelijke wijze waarop ze gegeven worden, zorgen elk jaar weer voor positieve reacties.
 

Over de SEC
Schaakhuis Ca´ssa vzw - Koninklijke Gentse Schaakkring Ruy Lopez
Abrahamstraat 46, B-9000 Gent
Ondernemingsnummer: 0411.954.149 - RPR Gent
www.kgsrl.be - info@kgsrl.be - caissa@kgsrl.be
KGSRL
KONINKLIJKE GENTSE SCHAAKKRING RUY LOPEZ
Home